Nederlands - Annelies Soomers
Annelies Soomers

Nederlands 

Nederlands

Annelies Soomers (1943) woont en werkt in Bunnik. Zij exposeert regelmatig, zowel in binnen- als buitenland. Haar werk is niet gebonden aan een bepaalde stijl. Ze houdt van verandering. 'Je wilt jezelf niet gaan vervelen.' Veranderingen ontstaan door de schommelingen van het leven zelf, door wat je leest, meemaakt, ziet en hoort.
In haar schilderijen zijn dynamiek, emotie en kleur wezenlijke elementen, met een wisselwerking tussen abstractie en figuratie.

Een van haar thema's is de gevarieerdheid en kwetsbaarheid van de natuur. In Garden Notebook probeert zij in acryl op doek vast te leggen wat zij aan fragmenten en sporen van dieren en planten aantreft en daarop 'in te zoomen'.

Ook bomen zijn een bron van inspiratie. Met hun ver in de hoogte reikende perspectief ademen ze een vermoeden dat er meer is tussen hemel en aarde. 

In haar serie pentekeningen op Thai-papier, getiteld Animalia, worden dieren getoond als wezens met karakter en bewustzijn, waardoor je je er als kijker mee verbonden voelt. Ze tekent de dierportretten met humor, poezie en een zweem van tragiek en melancholie.

Bij haar beelden in brons en steen gaat zij uit van de werkelijkheid, maar probeert zij te komen tot een zo sober mogelijke vorm met een maximum aan zeggingskracht.

Prijzen op aanvraag

Annelies geeft workshops meditatief schilderen. Zie agenda voor details.

Verder is zij bestuurslid van het kunstenaarscollectief Kijk Kunst in Bunnik en organiseert zij mede de jaarlijkse Bunnikse atelierroute. Zie ook www.kkib.nl .

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston